Kırklareli

''Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim Projesi''

16:56 02 Mart 2016
''Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim Projesi''

Kırklareli Valiliği'nce hazırlanan ''Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim Projesi'' sürüyor.

Vali Esengül Civelek himayesinde Kırklareli Üniversitesi İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü paydaşlığında devam eden proje ile

Roman çocukların sosyal, kültürel ve sportif eğitimlerle hayata hazırlanması amaçlanıyor.

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paydaş kurum olarak proje kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

2 bin 996 roman öğrenci ve ailesine yönelik beslenme danışmanlığı, ergenlik sorunlarıyla baş etme, çocuk yaşta yapılan evliliklerin yol açtığı sağlık sorunları, psikolojik durumları eğitimleri ile uyuşturucu, alkol, sigara taramasının tamamlandığını belirten Cerit, yapılan çalışmalar ile olumlu sonuçlar almaya başladıklarını kaydetti.

Diş, göz ve işitme taraması çalışmalarının devam ettiğini aktaran Cerit, Halk Sağlığı Müdürlüğü sorumluluğundaki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nca Antalya’da düzenlenen bir toplantıda taşra teşkilatlarının içerisinde bulunduğu projelerin değerlendirildiğini anlatan Cerit, ''Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim Projesi''nin ilk 10 projeden biri olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.