Kırklareli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

14:47 07 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP olarak kadınlarda cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı yapılmadan, hak ve özgürlüklerin yaşandığı, ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri edinmesi için mücadele ettiklerini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, çağdaş toplumlarda gelişmişliğin en önemli göstergesinin, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamdaki konumu ile o toplumda kadına verilen değerin olduğunu bildirdi.

Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelesi içerisinde olan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nün kutlu olması temennisinde bulundu.

"Bugün tüm dünyada toplumun yarısını oluşturan, hayatın her alanında ayrımcılığa uğrayan kadınlarımızın birlik, dayanışma ve haklarına sahip çıkma günüdür. Toplumun yarısını oluşturan kadına karşı ayrımcılık, şiddet ve taciz hayatın her alanında evde, tarlada, büroda ve sanayide uygulanmaktadır. Çağdaş toplumlarda gelişmişliğin en önemli göstergesi, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamdaki konumu ile o toplumda kadına verilen değerdir. Toplumun yarısını oluşturan kadınları yok sayarak ve onları toplumsal, siyasal ve çalışma yaşamının içerisine almadan, kalkınmanın sağlanması ve demokrasinin kurulması mümkün değildir. Özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelesi veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.