Kırklareli

Orhan Kemal'in 46. ölüm yıldönümü

12:21 16 Mart 2016
Orhan Kemal'in 46. ölüm yıldönümü

Öğütçü de Orhan Kemal’in, Bursa Ceza evinde şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hikmet'ten çok şey öğrendiğini söyledi.

Babaeski'de roman ve öykü yazarı Orhan Kemal'in 46. ölüm yıldönümü dolayısıyla "Babaeski Orhan Kemal'i Anıyor" konferansı düzenlendi.

Babaeski Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Orhan Kemal'in oğlu araştırmacı yazar Işık Öğütçü, siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hacı, konferans öncesi yaptığı konuşmada, Orhan Kemal'in Türk edebiyatının unutulmaz yazarlarından biri olduğunu belirtti.

Geçmiş dönemlerdeki karanlıkların Orhan Kemal ve diğer yazarlar tarafından aydınlatıldığını anımsatan Hacı, Türk halkının yazarlarına sahip çıkması gerektiğini bildirdi.
Hacı, Orhan Kemal'i özlem ile andıklarını kaydetti.

Orhan Kemal’in, birçok kitabında yoksul kesimin, işçilerin ve öğrencilerin yaşamını ele aldığını aktaran Öğütçü, insan ve toplum ilişkilerini gerçekçi bir dille yansıttığını ifade etti.

Konferansın ardından Hacı, Öğütçü’ye plaket takdim etti.

Öğütçü, daha sonra Orhan Kemal'in 'Baba Evi Avare Yıllar' adlı roman kitabını imzalayarak okuyuculara dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.