Kırklareli

TFFHGD Şube Başkanı Pazar:

14:10 27 Mart 2016
TFFHGD Şube Başkanı Pazar:

Kararlara tepki gösteren, kulüp yöneticileri, sporcuları ve taraftarları sağduyulu olmaları çağrısında bulunan Pazar, şöyle konuştu:

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kırklareli Şube Başkanı Haşim Pazar, müsabakalarda gözlemci ve hakemlerimize yapılan hakaret içerikli tezahüratları kınadıklarını bildirdi.

Pazar, Kırklareli Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen hakem ve gözlemciler değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, hakem ve gözlemcilerin bütün kulüplere eşit mesafede olduklarını söyledi.

Hiçbir kulübe ayrımcılık yapılmadığını savunan Pazar, futbol kurallarına uygun olarak kararlar verildiğini belirtti.

"Liglerin son müsabakalarının oynanmaya başladığı bu süreçte her ligde mücadele eden takımlar arasında üst liglere çıkmak için kıyasıya mücadelelerin yaşanması futbol oyununun doğal bir süreci olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı spor kulübü yönetici veya teknik personel, futbolcuların yaptığı şiddet eylemini göz ardı ederek, taraftarın toplu halde kişileri hedef alarak yaptıkları çirkin, kötü, küfürlü tezahüratlarını durdurma gayreti göstermeden centilmenlik ruhuna aykırı davranışlarda bulunuyor. Müsabakalarda gözlemci ve hakemlerimize yapılan hakaret içerikli tezahüratları kınıyoruz. Spor kulüpleri, yöneticiler, teknik direktörler, antrenörler, futbolcular, saha komiserleri, sağlık görevlileri, hakemler gözlemciler ve taraftarlar futbol camiasının içerisinde yer alan en değerli unsurlardır. Hakem ve gözlemcilerimiz tüm kulüplere eşit mesafede, futbol kurallarına uygun kararlar veriyor. Ayrım gözetmeksizin, saha içi yada saha dışı olaylarını tarafsız olarak değerlendirmeleri en başta gelen yetki ve görevlerindendir. Sezonunun geride kalan süresinde centilmenlikten ve dostluk ruhundan ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.