Kırklareli

Üniversite öğrencileri Roman çocuklara rol model oldu

14:00 31 Mart 2016
Üniversite öğrencileri Roman çocuklara rol model oldu

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Çocuklar Topluma Projesi" kapsamında dezavantajlı Roman öğrencilere, üniversite rol model olacak.

Kırklareli Üniversitesinde okuyan öğrenciler, proje kapsamında Kayalı Kampüsünün girişinde rol model oldukları Roman çocuklarla bir araya geldi.

Roman öğrencilere kampüs alanındaki binaları gezdiren üniversite öğrencileri, sınıflarda aynı sıralara oturarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kampüs alanında keyifli vakit geçiren Roman çocuklar, konferans salonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç ile buluştu.

Aykaç, burada yaptığı konuşmada, bu tür projelerin önemli olduğuna değindi.

Üniversite öğrencilerinin Roman öğrencilerle hayatı paylaşarak, onlara rol model olduklarını ifade eden Aykaç, üniversite ile Roman öğrencilerin bağlarını güçlendirmeye gayret gösterdiklerini kaydetti.

Projeyi büyük zevkle sürdürdüklerini anlatan Aykaç, "Biz üniversitedeki öğrencileriniz ve personelimiz olarak hepimiz, bilgi ve birikimlerimizi artırmaya özen gösteriyoruz. Dünyaya en güçlü sesle iyiliği yaymak için gayret gösteriyoruz. İyilik peşindeyiz. İyilikler her zaman toplumda çok büyük sesle duyulmalı ve desteklenmeli. Bütün gayretimiz bu. Bütün insanlar olarak kardeşliğimizi güçlendirmemiz lazım. Kendi haline bırakırsak, kardeşlik de iyilik de gelişmez. Bizim iyiliği yaymak için gayret etmemiz ve ısrarcı olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Malkoç Çetin ise projenin yaklaşık 1,5 yıldır sürdürüldüğünü belirtti.

Proje ile Roman çocukların sosyalleşmeye ve okullarını sevmeye başladıklarını dile getiren Çetin, projenin Türkiye'de örnek olduğunu kaydetti.

Üniversite öğrencilerinin Roman çocuklara rol model olduklarını anımsatan Çetin, üniversite öğrencilerinin, çocuklara birçok konuda eğitim verdiklerini anlattı.

- "Büyüdüğümde ben de üniversiteye gelmek isterim"

Roman öğrencilerden Kardelen Usul da kampüse geldiğinde çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu aktardı.

Kendisini üniversitede çok huzurlu hissettiğini vurgulayan Usul, "İçimde çok güzel duygular var. Büyüdüğümde ben de üniversiteye gelmek isterim. Üniversiteyi çok sevdim. Üniversiteli abla ve ağabeylerim bana çok yardımcı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aykaç, öğrencilere çikolata ve kalem hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.