Kırklareli

"Girişimcilik Eğitimleri İş Birliği Protokolü" imzalandı

12:13 01 Nisan 2016
"Girişimcilik Eğitimleri İş Birliği Protokolü" imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında "Girişimcilik Eğitimleri İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İŞKUR toplantı salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da girişimci sayısını arttırmak, yeni iş alanlarının açılmasına destek vermek, istihdamın artmasını, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Hibe ve kredi desteklerinin artmasıyla birlikte girişimcilik eğitimlerine taleplerin de arttığını anımsatan Şahin, talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Girişimcilik Eğitimleri İş Birliği Protokolü ile İŞKUR iş birliğinde daha fazla girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Şahin, girişimcilerin iş kurmalarına destek olarak bölge ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanmasına yardımcı olmak istediklerini kaydetti.

Protokol kapsamında açılacak eğitimlerde proje hazırlama, projenin uygulamaya konulması, proje kapsamında girişimcilik desteklerinden nasıl faydalanılacağı konusunda bilgiler verileceğini aktaran Şahin, "Hem iş birliğini geliştirme, hem masrafları ortak karşılama, hem de daha iyi bir hizmet verebilmek noktasında girişimcilik eğitim protokolü hazırladık. Daha fazla girişimciye ulaşmak istiyoruz. Destek miktarlarının arttırılmasından dolayı genç girişimciler, kadın girişimciler, dezavantajlı ve engelli kardeşlerimizden yoğun talepler var. Bu talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. Amacımız Kırklareli’ne faydalı olabilmek, girişimci adaylarımızı iş hayatına kazandırabilmek, ailelerinin, yaşadığı bölgenin, ilin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlaması için bu eğitimleri önemsiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek. Yeteneği ve becerisi olan insanların yeteneklerini kullanarak iş açmaya yöneltmek çok önemli. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Şahin, açılacak eğitimlerin ardından girişimcilere, yeni girişimci desteğinden yararlanabilmeleri amacıyla 'KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifikası'nın verileceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.