Kırklareli

Eski savcının sahte çek davası

16:34 08 Nisan 2016
Eski savcının sahte çek davası

Sakarya'daki bir iş adamından sahte çekle mal aldığı iddia edilen eski cumhuriyet savcısı Can Karakılıç'ın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Karakılıç, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Avukat istemediğini ve savunmasını kendisinin yapacağını ifade eden Karakılıç, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Çekin kendisine ait olmadığını ileri süren Karakılıç, olayla hiçbir alakası bulunmadığını iddia etti.

Sakarya'da baharat üzerine ticaret yapan arkadaşı İbrahim T'den, Kadir K'nin kendi adını kullanarak sahte çek karşılığında mal aldığını olaydan sonra duyduğunu anlatan Karakılıç, "Benim olayla hiçbir alakam yok. Olayda Kadir benim adımı kullanarak arkadaşım İbrahim'den mal almış. İbrahim de benim adım kendisine söylendiği için güvenerek Kadir'e mal vermiş. Ben hiçbir şekilde Kadir ya da çalışanlarıyla İbrahim'e giderek mal almadım." diye konuştu.

Sahte çeki Kadir K'nın imza ve el yazısının belli olmaması için iş yerinde çalışan Hasan O’ya düzenlettirdiğini öğrendiğini aktaran Karakılıç, savunmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kadir bir yerlerden sahte çekler bulmuş. Bunu da el yazısı ve imzası belli olmasın diye iş yerinde çalışanı Hasan'a yazdırmış. Hasan’ın da Sakarya’da sanık olarak yargılandığını öğrendim. Bu konuda Kadir'in işletme defterlerinin incelenmesini talep ediyorum. Benim Kadir ile alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Karakılıç, kendisine iftara atıldığını öne sürerek, hakkında iftirada bulunan kişilerden şikayetçi olacağını belirtti.

Duruşma ertelendi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görev yaptığı sırada bir iş adamından rüşvet aldığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılan Karakılıç, Van'da, içerisinde görevden uzaklaştırılmış polis memuru Sami K. ile İhsan Y’nin de bulunduğu otomobilde 174 kilogram uyuşturucuyla yakalanarak tutuklanmış, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca görevden uzaklaştırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.