Kırklareli

Tarihi mahallede sanat kulübeleri kurulacak

15:27 10 Mayıs 2016
Tarihi mahallede sanat kulübeleri kurulacak

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Yayla Mahallesi'nde sanat kulübelerinde yöresel el sanatlarımız sergilenecek, ev yemekleri satışa sunulacak" dedi.

Kesimoğlu, Yayla Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Yayla Mahallesini cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Belediye olarak yaklaşık 2 yıldır proje hazırladıklarını anımsatan Kesimoğlu, projelerin yavaş yavaş uygulanmaya başlandığını ifade etti.

Yayla Mahallesinin ilk yerleşim alanı olduğunu aktaran Kesimoğlu, Yayla Parkı çevresine sanat kulübelerinin konulacağını belirtti.

Sanat kulübelerinin de Kırklareli tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Keskimoğlu, "Her şey mutlu insanlar kenti Kırklareli için. Yaklaşık 2 yıldan bu yana projeler hazırladık. Artık hazırladığımız bu projeleri uygulama aşamasına geçtik. Yayla Mahallesini Kırklareli'nin kültür ve cazibe merkezine haline dönüştürmek istiyoruz. Bu kapsamda Yayla Parkı çevresinde sanat kulübeleri oluşturacağız. Sanat kulübelerinde yöresel el sanatlarımız sergilenecek, ev yemekleri satışa sunulacak. Yayla Mahallesi hoş bir mekan haline dönüşecek" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.