Kırklareli

Roman kadınlara istihdam garantili kurs

13:27 17 Mayıs 2016
Roman kadınlara istihdam garantili kurs

Kırklareli Valiliğince dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) iş garantili tekstil ve aşçı çıraklığı kursu açıldı.

İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy, SODAM’da düzenlenen kursların açılışında, Roman vatandaşlarının topluma entegre edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kırklareli’de Romanlara yönelik yapılan çalışmaların Türkiye'de örnek olduğunu ifade eden Aksoy, bu tür çalışmalar ile Roman vatandaşların topluma kazandırılacağını kaydetti.

Kursların Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in talimatlarıyla açıldığını anlatan Aksoy, "İŞKUR ve SODAM iş birliğinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlimizde dezavantajlı gruplardan oluşan işsiz ve mesleksiz kişilere yönelik çalışmalarımızı Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in büyük destekleri ile gerçekleştirdik. Valimizin öncülüğünde Kırklareli’de bu kursların dördüncüsünü düzenliyoruz.. Kurslarımızın bir kısmı istihdam garantili olup, aşçı çıraklığı kursumuz ise şu an için mesleki bilgi ve becerileri kazandırma amacına yönelik gerçekleştirilmektedir." şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Deniz Hünerli ise iş hayatına atılarak hayatlarının şekilleneceğini kaydetti.

Hünerli, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.