Kırklareli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

09:10 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Civelek, mesajında 19 Mayıs'ın cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 97 yıl önce Samsun'a çıktığı ve milli mücadelenin başlangıcının sembolü olduğunu belirtti.

97 yıl önce büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını bildiren Civelek, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye'nin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Civelek, 19 Mayıs 1919'da başlayan bağımsızlık mücadelesiyle ilk adımları atılan cumhuriyetin, birlik ve beraberlik ruhu içinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için herkese görevler düştüğünü belirterek, Civelek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye'nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesisiniz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı geleceğimiz ve umudumuz olan siz gençliğe armağan etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.