Kırklareli

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit:

14:32 27 Mayıs 2016
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit:

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, evde sağlık hizmetlerinin kutsal bir iş ve kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

Cerit, evde sağlık hizmetleri birimi çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimi öncesinde yaptığı konuşmada, evde sağlık hizmetleri birimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Birim çalışanlarının zorlu bir görevi özveriyle yerine getirdiğini ifade eden Cerit, ekiplerin oldukça deneyimli ve başarılı olduğunu belirtti.

Ekiplerin evde sağlık hizmeti alan hastalar için umut ışığı olarak görev yaptığını aktaran Cerit, "Yatağa bağımlı hasta olmak, dışarı çıkamamak, aileden bir ferdin elinden ekmek yemek su içmek, insanların düşkün hale gelmesi gerçekten çok zor. Evde sağlık hizmetleri kutsal bir iş ve kutsal bir meslektir. Bizler bu tür evde sağlık hastaları için bir ışık, bir umut olarak sahada görev yapıyoruz. Gerçekten özveriyle çalışıyoruz. Bilgilerimizi her daim güncel tutarak evde sağlık hizmetlerini daha iyi nasıl yapabiliriz onları gözden geçiriyoruz." diye konuştu.

Cerit, eğitimde kateterli hastaya yaklaşım, ilk yardım kuralları, açık yara ve yatak yaraları bakımlarının anlatılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.