Kırklareli

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

17:31 29 Mayıs 2016
İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü

Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığınca İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

İstasyon Caddesi'nde toplanan grup, Türk bayrakları ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartı taşıdı. Gruptakiler, Kırklareli Şehitliği'ne yürüdü.

Yürüyüş esnasında "vatan, sana canım feda", "gönüllü askeriz, silah isteriz", "ne mutlu, Türk'üm diyene" sloganları atan gruba, vatandaşlar da destek verdi.

Şehit kabirlerinin başında dua eden grup, daha sonra Ülkü Ocakları İl Başkanlığına yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan grup, "ülkücü yemini" etti.

İl Başkanı Hakan Bozfırat, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 563. yılını kutlamanın huzurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Zaferin üzerinden 563 yıl geçmesine rağmen İstanbul'un dünya için tarih, dua, dilek ve kutlu müjde olduğunu vurgulayan Bozfırat, yeni bir uygarlığın, yeni dünyanın ve insanlık anlayışının başlangıcı olarak tarihteki yerini koruduğunu belirtti.

Fetih ruhunun hür insanlık idealini gerçekleştirdiğine inandığını aktaran Bozfırat, "Fetih ruhu, dünyaya bir kez daha Türk mührünü vurmuştur. İstanbul'un fethi, dünyanın istikametini değiştiren, çağların yörüngesini kaydıran muhteşem Türk başarısıdır. Fethin üzerinden 563 yıl geçmesine rağmen Avrupa'da hala mehter marşımız yankılanmaktadır." diye konuştu.

Katılımcılar, daha sonra tekbir getirerek dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.