Kırklareli

Dünya Çevre Günü

16:37 02 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, sağlıklı doğa yaratılmadan sağlıklı insan ve sağlıklı toplumlar yaratılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Gündoğdu, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toprağın, suyun ve havanın canlı yaşamı için çok önemli olduğunu belirtti.

Çağdaş toplumların öncelikle içtiği suyu, soluduğu havayı, beslendiği toprağı kirletmeyen, koruyan ve kollayan toplumlar olduğunu ifade eden Gündoğdu, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyada ve ülkemizde insanoğlu yaşadığı çevrede karşılaştığı çevresel felaketlerin ürkütücü boyutlarını yaşamaya başlayınca sanayileşme ve kentleşme politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmıştır. İnsanoğlu artık havanın, suyun ve toprağın ciddi tehdit altında olduğunu anlamış, görmüş ve yaşamaktadır. Artan çeşitli hastalıklar, büyük miktarda bitki, hayvan ve diğer yaşam türlerinin yok olması ve insan hayatı için gerekli olan doğal dengelerin alt üst olmaya başlaması yaşadığımız sorunların ne kadar yaşamsal olduğunu göstermektedir. Sağlıklı doğa yaratılmadan, sağlıklı insan ve sağlıklı toplumlar yaratılması mümkün değildir. Artık 7'den 70'e tüm insanlar ve tüm uluslar, insanların ve toplumların çevreyle uyumlu bir şekilde kalkınması ve gelişmesi gerektiğinin farkına varmıştır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.