Kırklareli

Dünya Çevre Günü

17:15 03 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuzdur" dedi.

Civelek, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Şeker Depoları Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlıklı bir çevre için hava, su ve toprağın kirletilmemesi, doğanın tahrip edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çevrenin kirletilmesinin insan yaşamını ve sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden Civelek, temiz bir çevre yaşanabilir bir dünya için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Çevre kirliliğinin sadece Türkiye'nin değil dünyanın ortak bir sorunu olduğunu vurgulayan Civelek, "Dolayısıyla çevre sorunu küresel bir sorundur. Bu nedenle de bugün dünyada uluslararası, ulusal pek çok çevre kuruluşu çok değerli çalışmalar yürütmektedir. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu yerine getirebilmek için de 7’den 70’e hepimizin iyi bir çevre dostu olması zorunluluğu vardır. Aynı zamanda doğanın tahrip edilmesine, doğanın kirletilmesine de göz yummamalıyız. İnanıyorum ki 5 Haziran Dünya Çevre Günü bu şuurun artmasına, gelişmesine vesile olacaktır." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akbulut da Dünya Çevre Günü'nün kutlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından çevre andı okunarak "Tabiatın tacı sevgidir, ancak sevgi yoluyla ona yaklaşılabilir" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.