Kırklareli

"Genç Şefkat Projesi"

10:28 10 Haziran 2016
"Genç Şefkat Projesi"

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesince yürütülen "Genç Şefkat Projesi" kapsamında üniversite öğrencileri, evde bakım hizmetlerinden faydalanan engelli ve bakıcılarına öz bakım, ağız ve diş sağlığı, ilaç kullanımıyla ev kazalarından korunma eğitimleri verdi.

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi'nde projenin kapanışı dolayısıyla düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, burada yaptığı konuşmada, projeyle engelli ve engelli bakıcılarının bilinçlendiğini söyledi.

Bu tür projelerin önemli olduğunu belirten Çetin, projenin yürütülmesinde emeği geçen üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Çetin, şöyle devam etti:

"Engelli evde bakım hizmetimizle engellinin aile ortamından kopuşunun önüne geçmeyi hedefledik. Bu kurum bakımı dışındaki en önemli hizmet modelimizdir. Evde bakım hizmetinden yararlanan engellilerimiz ve bakıcıları düzenli olarak evlerinde ziyaret edilmektedirler. Ev ziyaretlerinde görülen aksaklıklarla bu projeye yöneldik. Yaşlı ve engellilerimizin bakımını üstlenen aile bireylerinin biraz da olsa soluklanmaları, sundukları bakım hizmetinin kalitesinin arttırılması, projenin asıl amaçları arasında yerini almıştır. Projemizle evde bakım hizmet modelimizden yararlanan engellilerimizin, ailelerinin ve bakıcılarının yaşam kalitelerini arttırmak, bakıcıları bilgilendirmek, verilen hizmet kalitesini yükseltmek, üniversite öğrencilerinin profesyonel çalışma yoluyla toplumsal hassasiyet ve sorumluluk bilinci ve öğrencilerin edindikleri bilimsel bilgileri uygulama fırsatı kazanmalarını sağlamayı amaçladık ve başarılı da olduk."

Programa Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.