Kırklareli

Dereköy Sınır Kapısı'nda yenileme çalışması

11:17 08 Temmuz 2016
Dereköy Sınır Kapısı'nda yenileme çalışması

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın tır geçişlerine açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısının modern hale getirilmesi için yaklaşık 30 yıldır mücadele ettiklerini anlattı.

Sınır kapısının tır trafiğine açılması için Gümrük Müsteşarlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile sürekli iletişim içinde olduğunu bildiren Altıntel, sınır kapısında Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in talimatıyla araç giriş çıkışlarının rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Sınır kapısının tır trafiğine açılmasının Kırklareli için çok önemli olduğunu dile getiren Altıntel, "Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın tır geçişlerine açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sınır kapısının tır trafiğine açılacak olması Kırklareli'ne önemli katma değer sağlayacak. Kırklareli şu anda üniversite kendi durumunda. Yeni iş kapılarının açılması ve ekonominin canlanması açısından sınır kapısı çok önemli" diye konuştu.

Çalışmanın 100 dönüm alanda planlandığını dile getiren Turhan Altıntel, şunları kaydetti:

"Sınır kapısı için proje çalışmaları son aşamasına geldi. Ön projesi hazırlandı. Sınır kapısındaki kot farkını düzeltmek için Orman Genel Müdürlüğüne ait ağaçlık alandan 65 dönüm yer talep etmiştik. Bununla ilgili tahsis işlemleri tamamlandı. Yapım için 100 milyon liralık maliyet var. Kısa bir süre içerisinde yap-işlet-devret modeliyle benim de yönetiminde bulunduğum Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ tarafından yapılacak ve 49 yıl boyunca şirketimiz tarafından işletilecek. Ancak kapının restorasyonu için herkes elini taşın altına koymalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.