Kırklareli

"Canlı Hayvan Borsası" projesi

10:45 09 Ağustos 2016
"Canlı Hayvan Borsası" projesi

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, canlı hayvan borsası inşaat çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı hayvan borsası ile bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvan hareketliliğini arttırmak istediklerini söyledi.

Canlı hayvan borsası inşaatının Trakya Kalkınma Ajansının desteğiyle 1 milyon 300 bin lira bütçe ile gerçekleştirildiğini ifade eden Altıntel, yıl sonuna kadar inşaatı tamamlamak istediklerini kaydetti.

Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle bir şirket kurulacağını aktaran Altıntel, canlı hayvan borsasını kurulacak şirketin yöneteceğini belirtti.

Trakya’nın hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Altıntel, şöyle konuştu:

"Bölgemizin hayvancılık sektöründe daha da gelişmesi ve büyümesi için mücadele ediyoruz. Trakya hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip. ‘Canlı Hayvan Borsası’ projemizi bu kapsamda hazırladık. Borsanın bölgemize çok ciddi bir katkısı olacağına inanıyorum. 1 milyon 300 bin lira bütçe ile yürüttüğümüz çalışmalar hızla sürüyor. Yıl sonuna kadar inşaatı tamamlamak ve borsayı faaliyete geçirmek istiyoruz. Canlı hayvan borsasını yönetecek bir şirket kuracağız. Bu şirket için sektörde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine çağrı yaptık. En kısa sürede sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek onların da işbirliğinde borsayı yöneteceğiz. Canlı hayvan borsasının bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.