Kırklareli

Kırklareli̇ Üni̇versi̇tesi̇'ne i̇lk kayıt yapıldı

12:24 15 Ağustos 2016
Kırklareli̇ Üni̇versi̇tesi̇'ne i̇lk kayıt yapıldı

Kırklareli Üniversitesinde (KLÜ) 2016 - 2017 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı.

Üniversitede ilk kaydı, Çanakkale'den gelen Merve Gülaçtı yaptırdı. Mühendislik Fakültesini Yazılım Mühendisliği Bölümünü kazanan Gültaç, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binasında kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, mutlu olduğunu ve binlerce kişi arasından ilk kaydı yaptırdığı için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, bu yıl yaklaşık 8 bin yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını söyledi.

Bu yıl öğrenci sayısının 25 bine yükselmesini tahmin ettiklerini belirten Aykaç, KLÜ tercih eden tüm öğrencilere teşekkür etti.

KLÜ'nün hızla gelişerek büyüdüğünü aktaran Aykaç, şunları ifade etti:

"Bu sene yeni kampüsümüzde öğrencilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Eğitim öğretim kadromuz zenginleşti. Kuruluş dönemini tamamlamış, gelişme yolunda ilerleyen ve kaliteyi artırmaya çalışan bir üniversite konumundayız. Öğrencilerimizin başarısını artırmak ve başarı seviyesini yükseltmek istiyoruz. Bu en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. 26 Eylül eğitim öğretim dönemi başlayacak. Bütün hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. İnşallah başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimize 'hoş geldiniz' diyor, başarılar diliyorum."

Aykaç, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.