Kırklareli

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

09:53 27 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, koşullar her ne olursa olsun, uğrunda büyük bedeller ödenen Türkiye toprakları ve bağımsızlığa her koşulda sahip çıkacaklarını bildirdi.

Gündoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos'un Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar'da verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı onurlu ve şanlı bir gün olduğunu belirtti.

Şanlı ve onurlu zaferin dünyadaki tüm mazlum uluslara örnek olarak tarih sayfasına yazıldığını ifade eden Gündoğdu, mesajında şunlara yer verdi:

"30 Ağustos Zaferi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ümmetten millete giden uzun ve meşakkatli yolun inanç, mücadele ve kararlılıkla nasıl aşıldığını göstermiştir. Zafer, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da yolunu açmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları emperyalizme karşı verdiği mücadele sonunda gerçekleştirdiği devrimlerle Türk ulusuna aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

Bugün, koşullar her ne olursa olsun, uğrunda büyük bedeller ödenen ülkemize ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkacağız. İçte ve dışta şer odaklarının, laik demokratik cumhuriyetimizi ve toplumsal barışımızı hedef alan saldırılarına karşı güçlü ve dik durmak, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatmak zorundayız. Hiçbir şart ve koşulda bu mücadeleden asla geri dönmeyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.