Kırklareli

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY'ye operasyonu

11:34 02 Eylül 2016
Kırklareli merkezli FETÖ/PDY'ye operasyonu

Kırklareli merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 40 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma kapsamında, FETÖ elebaşına ait dershane, okul, derneklerde görevli ve FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan 52 kişiyi tespit etti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay yönetiminde Kırklareli, Ayonkarahisar, Edirne, Denizli, İstanbul, Bitlis, Yalova, Van, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, devletin güvenliğini ve anayasal düzene karşı suçlar, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, teröre finans sağlamak" suçlamasıyla aralarında öğretmen, hizmetli, memur ve "İl ablası" ile "İl abisi" olarak adlandırılan 40 kişi yakalandı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 12 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

- FETÖ elebaşı için dua yazısı bulundu

Şüphelilerden E.B'nin Babaeski ilçesindeki evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in şifa bulması için yazdığı dua bulundu.

Öte yandan diğer bazı şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 dolarlık banknotlar, bazı evrak ve FETÖ elebaşına ait kitaplarla görüntülerinin bulunduğu DVD'ler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından, emniyet müdürlüğüne götürüldü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.