Kırklareli

Halk Sağlığı Haftası

10:57 10 Eylül 2016
Halk Sağlığı Haftası

Kırklareli'de, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşları bilgilendirme amacıyla stant açıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce İstasyon Caddesi'nde kurulan stantta vatandaşlara bilgiler verildi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, burada yaptığı konuşmada, halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak, yürütülen çalışmaları daha görünür şekilde anlatmak amacıyla bilgilendirme standı açtıklarını söyledi.

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası'nın kutlandığını belirten Cerit, bu yıl Halk Sağlığı Haftası'nın sağlıklı yaşam temasıyla kutlandığını kaydetti.

Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini aktaran Cerit, şöyle devam etti:

"Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.