Kırklareli

Trakya'nın en büyük halk pazarında bayram yoğunluğu

13:23 11 Eylül 2016
Trakya'nın en büyük halk pazarında bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı arifesinde, Kırklareli'ndeki Trakya'nın en büyük halk pazarında bayram telaşı yaşanıyor.

Halk pazarında, bayram alışverişini son güne bırakanlar nedeniyle yoğunluk oluştu. Yurt içi ve dışarıdan gelen vatandaşların alışveriş yaptığı pazarda en çok rağbet; şeker, lokum, çikolata, kuruyemiş ve giyim tezgahlarına oldu.

Her bütçeye uygun şeker, lokum, çikolata, kuru yemiş, kuru kahve gibi ürünlerin bulunduğu pazarda, fiyatlarda geçen yıla oranla küçük bir artış olduğu belirtiliyor.

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası yetkilisi Erdinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla pazarda ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışından pazara olan ilginin yüksek olduğunu bildiren Günel, bu hareketlilikle pazarcı esnafının yüzünün güldüğünü kaydetti.

Pazardaki hareketlilikle esnafın çifte bayram yapacağını dile getiren Günel, "Kurban Bayramı arifesinde pazarımızda hareketlilik yaşanıyor. Halkımız da semt pazarlarını tercih ediyor. Bu nedenle tüm halkımıza teşekkür ederiz. Trakya'nın en büyük pazarı olan, halk pazarımıza ilgiden bizler de çok memnunuz. Esnaf olarak yüzümüz gülüyor. Bulgaristan ve Yunanistan'dan insanlar kafileler halinde veya özel araçlarıyla pazarımıza gelerek, alışveriş yapmakta. Bu bizi çok mutlu ediyor. Yabancı turistlerin ilgisinden çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Esnaf Can Yavaş da yoğunluktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, işlerinin iyi gittiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.