Kırklareli

Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Bıyıktaş:

14:15 11 Eylül 2016
Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Bıyıktaş:

Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, izinsiz ve usulsüz şekilde yapılan kurban kesimlerine Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Bıyıktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları doğrultusunda bayram boyunca denetimlerde bulunacaklarını söyledi.

Komisyonun kurban satış ve kesim yerlerini belirlediğini anımsatan Bıyıktaş, vatandaşların komisyon kararlarına uyması konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili bütün ihbarların değerlendirileceğini aktaran Bıyıktaş, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar kendi özel mülklerinde veya bahçelerinde çevreye zarar vermeden, dini ve hijyenik şartlarda, hayvana eziyet vermeden, ehliyetli kasaplar tarafından kesilmesi şartıyla kurbanlarını kesebilir. Belediyelere ait park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda, umuma ait mekanlarda kurban kesimi yasaktır. İzinsiz ve usulsüz şekilde yapılan kurban kesimlerine Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacak. Hayvanların kesilmesi dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak, usulüne uygun olarak yapılması ve hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması zorunludur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.