Kırklareli

Gaziler Günü

10:35 19 Eylül 2016
Gaziler Günü

Kırklareli'nde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Tankçı Üstteğmen Mustafa Bağcı, Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız ve hür yaşayabiliyorsa bunu şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu söyledi.

Vatan için canını ortaya koyarak yurdun her köşesinde huzur içinde yaşanmasını sağlayan kahraman gazilerin emanetinin emin ellerde olduğunu belirten Bağcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her bir ferdinin bu ülke için canını seve seve feda etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkeyi en iyi şekilde koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösterdiğini dile getiren Bağcı, "Türk Silahlı Kuvvetleri, terör odaklarına ve son olarak 15 Temmuz'da darbe girişimde bulunan hainlere karşı vatan topraklarını korumaktadır." dedi.

Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Özsevimli de tüm gazilerin ülke için canlarını seve seve vermeye her zaman hazır olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, tören alanındaki gazilerin Gaziler Günü'nü kutladı, sohbet etti.

Törene 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ve İl Emniyet Müdürü Vekili Engin Duraker katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.