Kırklareli

Dünya Yürüyüş Günü

17:33 03 Ekim 2016
Dünya Yürüyüş Günü

Kırklareli'nde, 3-4 Ekim'de kutlanan "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğünün organizasyonunda yürüyüş düzenlendi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Salman, İstasyon Caddesinde başlayan yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkisi konusunda farkındalık yaratılması amacıyla, yürüyüş etkinliği düzenlendiğini söyledi.

Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivetinin önemli olduğunu belirten Salman, vatandaşlara hareketli yaşamı tavsiye etti.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğunu belirten Salman, şöyle konuştu:

"Fiziksel aktivitelerin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketesiz bir yaşam tarzının benimsenmesi toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir."

Açıklamanın ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla, yürüyüş gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.