Kırklareli

Kırklareli'nde koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

17:00 26 Ekim 2016
Kırklareli'nde koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından "koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi" verildi.

KETEM binasında düzenlenen eğitime, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, hekim, diş hekimi ve yardımcı personeller katıldı.

Cerit, eğitimde yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının önemli olduğunu söyledi.

İnsanların ağız ve diş sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Cerit, mide, bağırsak, kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın ağızdan başladığını kaydetti.

İnsanların rahatsızlanmasına yol açan mikropların genellikle ağız yoluyla bulaştığını vurgulayan Cerit, ağız ve diş sağlığının doğumdan ölüme kadar geçen süreci kapsadığını aktardı.

Sağlık Bakanlığının da ağız ve diş sağlığına büyük önem verdiğini anımsatan Cerit, okul çağındaki çocuklara yönelik okullarda tarama çalışmaları yürütüldüğünü bildirdi.

Sağlık açısından 3 ayda bir diş fırçalarının değiştirilmesi önerisinde bulunan Cerit, şöyle konuştu:

"Ağız ve diş sağlığı insan sağlığı açısından çok önemli. İnsanlar rahatsızlanmasına sebep olan en önemli etken ağız ve diş sağlığıdır. Mide, bağırsak, kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın ağızdan başlıyor. Bütün vücudumuza her türlü mikrop ağzımızdan girebiliyor. Bu nedenle koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini çok önemsiyoruz. Ağız ve diş sağlığı insanların doğumdan ölümüne kadar etkileyen bir süreci kapsıyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız çocuklara çok önem veriyor. Çocukların ağız ve diş sağlığı tespiti, varsa sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Her yıl çocuklar okullarda ağız ve diş sağlığı taramalarından geçirilerek florürlü vernik uygulaması yapılıyor. Ağız ve diş sağlığı için her gün en az 2 kez dişlerimizi fırçalamalı ve 3 ayda bir diş fırçası değiştirilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.