Kırklareli

Babaeski’de "Üretici Pazarı kapatılmasın" imza kampanyası

11:42 27 Kasım 2016
Babaeski’de "Üretici Pazarı kapatılmasın" imza kampanyası

Üretici pazarının kapatılması durumunda pazarda tezgah açan birçok esnafın zor durumda kalacağını vurgulayan Çevik, "Bazı arkadaşlarımızın tek geçim kaynağı sadece bu pazardan elde ettiği gelir. Biz burada kendi bahçelerimizde hiçbir kimyasal kullanmadan tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz ürünlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bir şikayet üzerine hemen kapatılma kararı alınmamalıydı. Sonuçta kapalı pazar yerinde tezgah açan esnafların sattıkları ürünler ile bizim sattığımız ürünler farklı kalite ve lezzette. Biz kapatılmasını ve ekmek teknemizin yok olmasını istemiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

Babaeski ilçesinde köylülerin organik sebze ve meyve satışı yaptığı üretici pazarının kapatılmaması için imza kampanyası başlatıldı.

Babaeski Belediyesince kapalı pazaryeri esnafının şikayeti üzerine kapatılma kararı alınan üretici pazarı esnafının başlattığı imza kampanyasında bir günde yaklaşık bin imza toplandı.

Pazar esnafı Zafer Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretici pazarının kapatılmamasını istediklerini söyledi.

Pazar esnafı olarak imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Çevik, kampanyada çevre esnaf ve vatandaşların da destekleriyle yaklaşık bin imza topladıklarını belirtti.

Kampanyanın yarın sona ereceğini aktaran Çevik, toplanan imzaların belediye başkanlığına ve ilçe kaymakamlığına verileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.