Kırklareli

Kırklareli'nden kısa kısa

15:28 04 Mart 2017
Kırklareli'nden kısa kısa

Lüleburgaz'da Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, Vergi Haftası dolayısıyla Kaymakam Mustafa Kaya'yı ziyaret etti.

Üver, ziyarette her yıl 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Vergi Haftası'nın kutlandığını belirterek, Kaymakam Kaya'ya hafta kapsamında bilgiler verdi.

Vergilerin ekonomide ve insan hayatında büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Üver, kamu harcamalarının en önemli kaynağının vergiden karşılandığını kaydetti.

Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vergi Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.


- Mesleki Eğitim Kanunundaki değişiklik


Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, Mesleki Eğitim Kanununun dördüncü maddesinde değişiklik yapıldığını bildirdi.

Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, değişiklik ile 14 meslek kuruluşunda ustalık belgesi şartının kaldırıldığını belirtti.

Bu uygulama ile iş kurmak isteyen vatandaşların daha kolay iş yeri kurabileceğini aktaran Karaca, şunları kaydetti:

"3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun dördüncü maddesinde yapılan değişiklikle bazı mesleklerde iş yeri açarken ustalık belgesi şartı kaldırıldı. Şarküteri, bakkal ve gıda pazarlama satış, meyve ve sebze, tarım ürünleri, kırtasiye ve kitap, su ve deniz ürünleri, ayakkabı deri ve yan ürünleri, elektrik ve elektronik malzemeler, giyim ve giyim aksesuarları, inşaat malzemeleri, mobilya, saatli elektrikli aletler ve elektronik araçlar, oto yedek parça, sanayi makineleri ve tıbbi araçlar satış elemanlığında iş yeri açarken ustalık belgesi talep edilmeyecek. Uygulamanın tüm yatırımcı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.