Kırklareli

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

11:41 11 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, İstiklal Marşı'nın, büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesini, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlık, özgürlük tutkusunu, milli kimliğini yansıttığını bildirdi.

Civelek, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı ile Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleştirildiğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin 96.yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşadıklarını belirten Civelek, şunları kaydetti:

"Ömrünü vatana ve millete hizmete adamış, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin 96.yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız, büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemizi, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlık, özgürlük tutkusunu, milli kimliğini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü, milletimizin zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı ifade etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.