Kırklareli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

19:39 06 Nisan 2017
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''İstiyoruz ki Hollanda'yla yarışan bir Türkiye olsun. O nedenle bundan sonra diyoruz ki millet ne derse o olacak. Cumhur ne derse o olacak.'' dedi.

Müezzinoğlu, Babaeski ilçesinde bir düğün salonunda kadınlarla bir araya geldi.

Konuşma yapmak için ayakkabılarını çıkararak sandalyeye çıkan Müezzinoğlu'nu, kadınlar alkışladı.

Türkiye'nin çok önemli bir sürecin içerisinde olduğunu belirten Müezzinoğlu, 10 gün sonra Türkiye'nin geleceği için bir halk oylaması yapılacağını hatırlattı.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ve milletin beklentilerini karşılamak için çalıştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, ''Onlar cumhurbaşkanımıza 'muhtar bile olmazsın' diyorlardı. Milletin umutları ve hayallerinden korkan o güç odakları, cumhurbaşkanımıza bir sürü şeyler dediler. O güç odakları binlerce sorun çıkardılar ama başarılı olamadılar.'' diye konuştu.

Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına dikkat çeken Müezzinoğlu, bu milletin büyük hayallerinin olduğunu anlattı.

Bu milletin evladı ve evlatlarının en güzel hizmetlere layık olduğunu bildiren Müezzinoğlu, Türk milletinin Almanlarla, İngilizlerle, Fransızlarla, Hollandalılarla yarışacak bi̇r mi̇llet olduğunu kaydetti.

-''Ey Kılıçdaroğlu, senin dönemini bu millet biliyor''

Bakan Müezzinoğlu, Kılıçdaroğlu'nun dönemini iyi bildiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Ey Kılıçdaroğlu senin dönemini bu millet biliyor. Siz bu milleti hiç bir şeye layık görmediniz. 'Türkiye'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' dedik, ve Türkiye'nin nereden nereye geldiğinizi görüyoruz. Bugünkü Türkiye'ye de biz razı değiliz. Daha büyük, güçlü hedeflerimiz var.''

Bazılarının Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yattıklarını savunan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi CHP'li arkadaşlara diyorum ki Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak Atatürkçülük olmaz. Atatürk'ü kullanarak, Atatürk'ten geçinerek, Atatürkçülük olmaz. Şimdi bunlar son 30 yıldır, hep milleti korkutuyorlar. Esasında Atatürk'ün felsefesinde korku yoktur, hele milletten korkmak hiç yoktur. Aksine milletle beraber 'ya istiklal ya ölüm' diyerek bu genç cumhuriyeti bizlere miras olarak bıraktı. Genç cumhuriyeti geliştirmek, Hollanda'yla yarıştırma Atatürk'ün bize vasiyetidir. Ey Kılıçdaroğlu, bu iş yürekle olur yürekle.. Lafla Atatürkçülük olmaz, lafla peynir gemisi de yürümez.''

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, dünya ile yarışan Türkiye'den rahatsız olan Fransa'ya anlam verdiğini ancak Türkiye'nin içindeki Fransızlara anlam veremediğini vurguladı.

Konuşmasına ceketi ve kravatını çıkartarak devam eden Müezzinoğlu, genç cumhuriyetin büyümesini istediklerini aktardı.

Bir CHP milletvekilinin, ''Yüzde 65 evet çıkacakmış, eğer yüzde 65 çıkarsa biz Samsun'a çıkarız oradan Amasya'ya gideriz, oradan Samsun'a geçeriz, Samsun'dan Sakarya'ya geçeriz, Sakarya'dan Dumlupınar'a ve onları İzmir'den denize dökeriz'' dediğini belirten Müezzinoğlu, "senin nereden Atatürkçü" diyerek tepki gösterdi.

Atatürk'ün Yunanlıları denize döktüğüne dikkat çeken Müezzinoğlu, bunu söyleyenin kendi mayasına bakması gerektiğini kaydetti.

Bu milletin ümüğünü sıkanların olduğunu bildiren Müezzinoğlu, bazılarının işine geldiğinde darbe, milletin üzerine tankları yürüttüğünü söyledi.

-''Biz asla bu millete yanlış yapmadık''

Müezzinoğlu, AK Parti hükümeti olarak bu millete yanlış yapmadıklarını dile getirerek, "İstiyoruz ki milletimiz Avrupa'ya değil, Avrupa bu milleti imrensin. İstiyoruz ki Hollanda'yla yarışan bir Türkiye olsun. O nedenle bundan sonra diyoruz ki millet ne derse o olacak. Cumhur ne derse o olacak. Cumhuriyet Halk Partililer milletin iktidarından korkuyor. Dikkat ederseniz biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni millete götürelim derken, 'asla götüremezsiniz, parlamentodan bunu geçiremezsiniz, bizim cesedimizi çiğnersiniz, burada kan akar' diyerek karşı çıktılar. Niye karşı çıkıyorsun, halka gidiyoruz halka.. Senin adında Cumhuriyet Halk Partisi yazıyor, halka gitmekten neden korkuyorsun. Ama bunlar son 30 yıldır hep halktan korkuyorlar. Atatürk bugün gelse, o Cumhuriyet Halk Partilileri muhtemelen.. ben söylemiyorum.''

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemli olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu bir parti seçimi değil, bu bir şahıs seçimi değil, bu bir ülkenin kader seçimi. Milleti merkeze alan, millet adına güçlü bir sistem kuran, o güçlü sistemin sahibinin millet olduğu ve cumhur olduğu üzerine de kimi layık görüyorsa onu getireceği güçlü bir sistem. Ama onlar korkuyorlar. Deniz Baykallar çıkacak diye korkuyorlar, Kemal Kılıçdaroğluları çıkacak diye muhtemelen korkuyorlar. Korkmayın, daha düzgün, vatandaşını daha iyi tanıyan sokağı, mahalleyi, halkı daha iyi tanıyan, daha iyi bilen gençler çıkar. Bundan CHP de kazanır, ülke de kazanır. Size de akıl vermek bize düşüyor. Gelin hep beraber evet deyin siz de kurtulun, parti de kurtulsun, Türkiye de geleceği görsün. Hep beraber inşallah o güçlü sistem için önümüzdeki 10 gün CHP'li kardeşlerimizin elini sıkmaya, onlarla birlikte büyük Türkiye'yi konuşmaya evet mi?''

Müezzinoğlu, konuşmasının adından kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.