Kırklareli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

09:26 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Civelek, mesajında 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla yaktığı bağımsızlık meşalesini, cumhuriyetin ilanıyla neticelenen istiklal ve istikbal mücadelesini simgeleyen bu anlamlı günü kutlamanın heyecanını ve kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Bu günün, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihindeki yeni bir destanın başlangıç günü olduğunu ifade eden Civelek, şöyle devam etti:

"Memleketimizin düşman işgalinden kurtarılması ve milletimizin bağımsızlığı için istiklal mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı bu günü, Türk Gençliğine bir bayram olarak armağan etmiştir. Sevgili gençler, Büyük Önder Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.' diyerek Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. İstiklal Mücadelemiz ve ardından kurduğumuz Cumhuriyetimiz, bundan sonra da geleceğe emin adımlarla yürümeye ve dünyadaki saygın konumunu pekiştirmeye devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.