Kırklareli

Dünya Hipertansiyon Günü

19:04 22 Mayıs 2017
Dünya Hipertansiyon Günü

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, hipertansiyonun insan sağlığını önemli ölçüde etkilediğini bildirdi.

Cerit, Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hipertansiyonun kontrol altına alınmazsa inme, kalp krizi, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, bilinç bozukluğu, körlük ve damarlarda anevrizma oluşmasına neden olduğunu belirtti.

Şeker hastalığı, şişmanlık, stres, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, yaşlılık, sigara ve alkol kullanılması sonucu hipertansiyonun oluşabileceğini aktaran Cerit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hipertansiyonun birden fazla nedeni olabilir. Şeker hastalığı, şişmanlık, stres, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, yaşlılık, sigara ve alkol kullanımı hipertansiyona sebep olabilir. Bunların yanı sıra bir hastalığa bağlı olarak da görülebilir. Hipertansiyon kontrol altına alınmazsa, inme, kalp krizi, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, bilinç bozukluğu, körlük ve damarlarda anevrizma oluşmasına neden olabilir. Hipertansiyonu önlemek için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması, dengeli kilo, tütün ve alkol kullanılmaması ile önlenebilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.