Kırklareli

Kırklarelili öğrenciler şehit annelerine mektup yazdı

16:13 06 Haziran 2017
Kırklarelili öğrenciler şehit annelerine mektup yazdı

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce, ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Bir Şehit Annesine Mektup" yarışması sonuçlandı.

"Bir Şehit Annesine Mektup" yarışması ödül töreni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, törende yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin en yüksek mertebe olduğunu, şehit annelerinin de çok değerli olduğunu ifade etti.

Çocuklara vatan, millet sevgisini ve şehitlik bilincini anlatmak için çabaladıklarını dile getiren Aşım, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız şehit annelerimize mektuplar yazdılar. Bunları dinleyeceğiz. Çocuklarımıza vatan sevgisini ve şehitlik bilincini, bu toprakları korumanın önemini anlatmamız gerekiyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Çok mücadele ediyoruz. Ülkemizin etrafına baktığımızda karanlık oyunların çevrildiğini görebiliyoruz. Adı üstünde milli bir eğitim vermemiz gerekiyor."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Aşım ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Kırklarelili astsubay Göktan Özüpek'in annesi Sevim Özüpek tarafından verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.