Kırklareli

Bakan Müezzinoğlu, Kırklareli'de iftara katıldı

22:56 18 Haziran 2017
Bakan Müezzinoğlu, Kırklareli'de iftara katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehitlerin unutulması, gazilere vefasızlık yapılması halinde Allah'ın bu huzurlu günleri kendilerinden alacağını belirterek, "Bayramları daha huzurlu ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak, garibi, gurebayı, fakiri, fukarayı, hastayı, gaziyi ve şehit ailelerini asla unutmayacağız." dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı ile Esenyurt Belediyesince, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Kırklareli'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ramazan ayının hanelere huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Müezzinoğlu, ramazanda kardeşlik duyguların güçlendiğini, milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, iftar sofralarında yemekler yenilirken, sevgilerin, sıkıntıların paylaşıldığını ve dostlukların güçlendiğini anlatarak, "İnanıyorum ki bu sofralara gelen hiçbir kardeşim, evinde bu sofrada olan imkanı olmadığı için değil, tam aksine midesini doyurmaya değil, gönlünü doyurmaya, kardeşlik duygularını paylaşmaya, sevgiyi paylaşmaya ve geleceğe olan umudumuzu paylaşabilmek için buralarda. Biz birlikte aynı sofraları paylaşarak, 'birlikte büyük bir milletiz' diyoruz. Birlikte büyük bir millet olmanın, birlikte büyük bir medeniyetin mensubu olmanın, birlikte büyük hedeflere yürümenin, ispatını bu sofralarda yapıyoruz. İnşallah Türkiye genelinde hatta Balkanlar'ın birçok noktasında bu saatlerde kurulan birlik sofraları, kardeşlik sofraları, bu büyük milletin geleceğe güçlü yürüyüşüne vesile olacaktır.'' diye konuştu.

"Bize bugünleri bahşeden Rabbime şükürden uzak durmayalım" diyen Müezzinoğlu, ay yıldızlı bayrağın altında huzurla iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Şehitlerin asla unutulmaması gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizi, gazilerimizi özellikle bayramlarda, şehit ailelerini ve gazi ailelerimizi mutlaka ziyaret edelim ki bayramı bize bahşeden, bayramları, gelecek bayramları da sevdiklerimizle çocuklarımızla huzur içerisinde yapabilmemizin borcunu onları ziyaret ederek yerine getirmiş olalım. Çünkü biz istikbale güçlü yürümeyi arzu eden bir millet, büyük hedefleri olan büyük bir milletiz. Şehitlerimizi unutursak, gazilerimize vefasızlık yaparsak, Rabbim bu huzurlu günleri bizden alır. Bayramları daha huzurlu ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak, garibi, gurebayı, fakiri, fukarayı, hastayı, gaziyi ve şehit ailelerini asla unutmayacağız."

Programda Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de birer konuşma yaptı. Çiler, konuşmaların ardından, Müezzinoğlu'na tablo hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.