Kırklareli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:17 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çiftçi, mesajında, 15 Temmuz'da, Türk milletinin ülkesine, devletine, vatanına ve bayrağına olan bağını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

15 Temmuz gecesinde bir destan yazıldığını aktaran Çiftçi, aziz Türk milletinin cesareti, feraseti, vatan, bayrak, devlet ve ezan sevgisiyle, iman ve irfanını ortaya koyarak, uçaklara, tanklara, tüfeklere bombalara ve kurşunlara sadece vücutlarını siper ettiğini vurguladı.

FETÖ'nün hain darbe girişiminde 249 şehit, 2 bin 189 gazi verildiğini anımsatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz, milletimiz, devletimiz ve hükumetimiz FETÖ terör örgütünün Pensilvanya'da ki şarlatanının talimatları ve ülkemizdeki asker kıyafeti giymiş teröristlerinin kalkışmasıyla alçakça bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Milletimizin üzerine ordumuzdan gasp ettikleri uçaklar, tanklar, toplar, tüfeklerle bomba ve kurşun yağdırmışlardır. Ancak bu aziz millet cesareti, feraseti, vatan, bayrak, devlet ve ezan sevgisiyle, iman ve irfanıyla uçaklara, tanklara, tüfeklere bombalara ve kurşunlara sadece vücutlarını siper ederek 249 şehit ve 2189 gazi vermiş vatanımızı FETÖ’nün kahpelerine, alçaklarına, tarihimizin en büyük ihanet şebekesine teslim etmemişlerdir. Şimdi de bu ihanet şebekesinin elemanları tek tek inlerinden alınıp hesap vermek üzere yargı önlerine çıkarılmaktadır. Devlet ile millet kenetlenmesinin gücünün tek yumruk olarak tüm dünyaya gösterildiği bu mücadele sonucunda bizlere; kahramanlıklarını, cesaretlerini, ruhlarını, sevdiklerini ve bu güzel vatanı emanet bırakan şehit ve gazilerimiz olmuştur. Türk Halkının sergilediği dik duruş ve verdiği mücadeleyle Türk tarihine altın harflerle yazılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Destanı’nı şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.