Kırklareli

Lüleburgaz'da güvenli sürüş eğitimleri sona erdi

13:14 01 Ağustos 2017
Lüleburgaz'da güvenli sürüş eğitimleri sona erdi

Lüleburgaz Belediyesi'nce düzenlenen güvenli sürüş eğitimleri sona erdi.

Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde (LYMBA) düzenlenen törenle, kursiyerlere sertifikaları verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Necmi İnci, burada yaptığı konuşmada, bisiklet kullanımına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bisikletin gelişmiş kentlerin vazgeçilmez bir simgesi olduğunu ifade eden İnci, Lüleburgaz’da bisiklet kullanımın her geçen gün daha da yaygınlaştığını belirtti.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak benimsenmesi gerektiğini aktaran İnci, şöyle konuştu:

"Trafikte aktif olarak bisiklet kullanmak, bisiklet kullanıcılarına hem kendilerinin, hem de başkalarının can güvenliğini gözetme sorumluluğunu yüklüyor. Kent trafiğinde bir yerden bir yere gitmek üzere bisikleti tercih eden bir kişinin özen göstermesi gereken belli başlı önemli noktalar hususunda, sürüş esnasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında ve bisiklet bakımı ile temel konularda bilgi sahibi olması gerekir. Bu kapsamda, Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği işbirliği ile LYMBA’da güvenli sürüş eğitimleri verildi. Eğitmen Buket Övünbay tarafından verilen eğitimde bisikleti sürmeden elle taşıyarak dengede durma çalışması, sürüş eğitimi ve güvenli sürüş teknikleri üzerine uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.