Kırklareli

19 Eylül Gaziler Günü

09:22 19 Eylül 2017
19 Eylül Gaziler Günü

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, bugünün güçlü ve saygın Türkiyesinin temelinde kahraman şehitler ve gazilerin olduğunu belirtti.

Çiftçi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin aziz şehitler ve gaziler ile tarih sahnesinde olduğunu belirtti.

Vatan topraklarının şehit ve gazilerden alınan güç, ilham, birlik ve bütünlük içerisinde korunduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiyesinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.