Kırklareli

Öğrencilerden "Türkçe isim" duyarlılığı

11:50 27 Eylül 2017
Öğrencilerden "Türkçe isim" duyarlılığı

Kırkllareli'nin Lüleburgaz ilçesinde işletme isimleri "Türkçe" olan esnaflar, lise öğrencileri tarafından ödüllendirildi.

Lüleburgaz Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Mürvet Cenik ve Dilek Önder önderliğinde, işletme isimlerini Türkçe kelimelerden oluşturan 8 esnafı tespit etti.

Esnafları öğretmenleri ile ziyaret eden öğrenciler, işletme sahipleriyle görüşerek Türkçeye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Lüleburgaz Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cenik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk dilinin önemli bir dil olduğunu söyledi.

Bu kapsamda öğrenciler ile bir araştırma yürüttüklerini belirten Cenik, dükkan isimlerinde Türkçe kelimeler kullanan esnafları belirlediklerini ifade etti.

Bu uygulamayı sürdürmeyi istediklerini dile getiren Cenik, belirli aralıklarda bu tür çalışmalar yaparak ziyaretlerde bulunacaklarını aktardı.

Öğrencilerinde bu uygulama ile Türkçeye daha fazal sahip çıkacaklarına inandıklarını kaydeden Cenik, ilerleyen günlerde isimleri yabancı kelimelerden oluşan işletmelerin Türkçe isimler ile değiştireceklerine inandıklarını söyledi.

Esnaflardan Müşerref Şenol ise, lise öğrencilerinin bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Şenol, kendilerinin de işletme ismini belirlerken tesadüf olarak değil özellikle Türkçe isim koyduklarını vurguladı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.