Kırklareli

Lüleburgaz Bisiklet Festivali başladı

09:56 15 Ekim 2017
Lüleburgaz Bisiklet Festivali başladı

Lüleburgaz Belediyesince düzenlenen Lüleburgaz Bisiklet Festivali (LÜBİFEST) bisiklet kortejiyle başladı.

Festival kapsamında Kongre Meydanı’nda toplanan bisikletli gruplar, Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’ne bisiklet korteji ile gitti.

Lüleburgaz Belediye Başkan vekili Günsel Solak, burada yaptığı konuşmada, bisikletin hem insan sağlığı hemde hava temizliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İlçede bisiklet kullanımının son yıllarda çok fazla arttığını ifade eden Solak, bundan son derece memnun olduklarını belirtti.

Dünya nüfusunun hızla artmasının birçok sorunu da beraberinde getirdiğini anımsatan Solak, küçük kentlerde en büyük sorunun trafik olduğuna işaret etti.

Bu sorunları gidermenin, azaltmanın yollarından bir tanesinin de bisiklet olduğunu vurgulayan Solak, şöyle konuştu:

''Dünya ölçeğini bırakıp kentimize baktığımızda sorunların en başında trafik geliyor. Bisiklet trafik yükünü azaltıyor, hareket etmemizi sağlıyor. Açık havada kullandığımız için, hem keyifli bir hem de sağlıklı bir araç durumunda. Yakıtı olmadığı için gerçek bir çevre dostu olduğunu biliyoruz. Ekonomik oluşu artı değer olarak karşımıza çıkıyor. Pratik kullanımı ve park sorunu yaratmaması günümüz koşullarında çok önemli ve ayrıca bisiklet kullanmak için birçok neden sayılabilir. Bisiklet özgürlüktür, bisiklet birlikteliktir, bisiklet eşitliktir, bisiklet sağlıktır. Kültür kentinin bisikletlenmesine ve pedallar dönerken Lüleburgaz’ın gülmesi için bisikleti seçenlere teşekkür ediyorum.''

Daha sonra festivalde çeşitli etkinlikler yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.