Kırklareli

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Karanfiler:

09:31 27 Ekim 2017
Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Karanfiler:

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, iyi bir eğitimin gelişme, gelişmiş ülke olmanın ve medeniyet kurmanın anahtarı olduğunu bildirdi.

Karanfiler, Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, eğitimin, ülkelerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir fonksiyona sahip olduğunu söyledi.

Sistemli, planlı ve istişareye dayanmayan hiçbir projenin, başarılı olmadığını ve olmayacağını anlatan Karanfiler, YKS'nin tatminden TEOG’un ise tahminden uzak olduğuna dikkat çekti.

Bilimde, teknolojide, sanatta, edebiyatta gelişen, öncü olan ülkeler incelendiğinde, nitelikli bir eğitim sistemine sahip oldukları görüneceğini vurgulayan Karanfiler, şöyle devam etti:

"İyi bir eğitim, gelişmenin, gelişmiş ülke olmanın, medeniyet kurmanın anahtarıdır. Bunun farkında olan ülkelerin önceliği eğitim olmakta, başarılı insanların yetiştirilmesi için en büyük değer her zaman bu alana verilmektedir. Sistemli, planlı ve istişareye dayanmayan hiçbir proje, başarılı olmamıştır, olmaz da. Ülke olarak, yıllardır sancısını, sıkıntısını, stresini yaşadığımız nokta burasıdır. Yerel değerlere dayanan evrensel bir eğitim sistemini kuramayışımızın temel sebebi bundan kaynaklanmaktadır. Öğrencileri sürekli başka yönlere kanalize eden, velileri tedirgin eden ve sık sık değiştirilmek zorunda kalınan sınav sistemleri de böyle bir anlayışın ürünüdür. Geçmişte LGS, OKS, SBS, ÖSS, ÖYS, LYS gibi, nice harfleri değişen ama kaderleri değişmeyen sistemler aynı mantığın kısır tezahürüdür. Kaldırılacak sistemin eksikliklerinin ne olduğunu paylaşmadan, yerine getirilecek olanı kararlaştırıp olgunlaştırmadan, tüm bunları yaparken de paydaşlarla tartışıp istişare etmeden kurulan sınav sistemlerinin birçok sıkıntıyı da beraber getirdiği tecrübelerle bilinmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.