Kırklareli

"Gereksiz antibiyotik kullanımından uzak durulmalı"

13:03 16 Kasım 2017
"Gereksiz antibiyotik kullanımından uzak durulmalı"

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Fatih Selvi, "Nezle ya da grip gibi virüslere bağlı enfeksiyonlarda antibiyotiklerin tedavide yerinin olmadığı ve gereksiz antibiyotik kullanımıyla istenmeyen yan etkilerin görülebileceği unutulmamalıdır." dedi.

Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antibiyotik kullanımının uzmanların kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi.

Gereksiz antibiyotik kullanımın bir çok hastalığa neden olduğunu anlatan Selvi, şöyle konuştu:

"Gereksiz antibiyotik kullanımından uzak durulmalı. Antibiyotik direnci tüm dünyayı ve sadece bu günü değil geleceği de ilgilendiren, çok önemli bir sağlık sorunudur. Dirençli bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar, hastalık ve ölüm oranlarının artmasına ve hastanedeki yatış sürelerinin uzamasına neden olmaktadır. Antibiyotiklerin hem insanlarda, hem de tarım ve hayvancılık sektörlerinde uygunsuz kullanımı, hijyen yetersizliği, aşılama ve enfeksiyon kontrol önlemlerinin yetersiz uygulanması gibi nedenlerle direnç oranları giderek artmaktadır. Nezle ya da grip gibi virüslere bağlı enfeksiyonlarda antibiyotiklerin tedavide yerinin olmadığı ve gereksiz antibiyotik kullanımıyla istenmeyen yan etkilerin görülebileceği unutulmamalıdır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.