Kırklareli

Öğretmenlere "Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü Eğitimi" verildi

13:36 21 Kasım 2017
Öğretmenlere "Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü Eğitimi" verildi

Babaeski İl Sağlık Müdürlüğünce öğretmenlere yönelik "Çocuklarda Öğrenme Güçlüğü Eğitimi" düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda düzenlenen eğitime, sınıf ve rehber öğretmenleri katıldı.

Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli psikolog Nebil Bozyikıt, kişinin öğrenme eğiliminin doğru yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Küçük yaşlarda öğrenme konusunda yaşanan bir sıkıntının ileriki yaşlarda büyük sorunlara yol açabileceğini ifade eden Bozyikıt, tüm yaşam alanlarını tehdit edebileceğini belirtti.

Bu anlamda öğretmenlere fazlasıyla görev düştüğünü dile getiren Bozyikıt, şöyle konuştu:

''Öğrenme yaşamımızdaki yeri nedeniyle; çevremizi algılama ve anlamlandırma, kişinin kendini denetlemesi ve sınırlandırması, uyaranları izleyip uygun tepkiler verebilmesini sağlayan kendine özgü sistemi olan bir mekanizmadır. Bu nedenle, mekanizmada oluşabilecek bir aksaklık kişinin tüm yaşam alanlarını tehdit etmektedir. Öğretmenler, tanılama aşamasında, akranlarına göre anlamlı derecede akademik başarısızlık çeken öğrencileri gözlemlemeli öğrencide zeka geriliği, duygusal davranışsal bozuklukla, tıbbi bozukluklar, kültürel ve sosyal çevrede yoksunluklar olup olmadığının ayrımında olmalı, başarısızlığın nedenlerini tam olarak anlamalıdır. Tanı almış çocuklarla çalışırken ödevler, akranlarıyla kaynaştırma, özgüvenini destekleme, küçük grup çalışmaları, sıra arkadaşı seçimi geri bildirimler, destek eğitim odalarına yer verilmelidir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.