Kırklareli

"Uluslararası Hukuk Açısından Türk Keneşi" konferansı

12:07 26 Kasım 2017
"Uluslararası Hukuk Açısından Türk Keneşi" konferansı

Kırklareli Üniversitesinde (KLÜ) "Uluslararası Hukuk Açısından Türk Keneşi" konferansı düzenlendi.

KLÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünce düzenlenen konferans, Kültür Merkezinde yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin Özarslan, konferansta yaptığı konuşmada, Türk Keneşi'nin Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye tarafından 2009 yılında kurulduğunu söyledi.

Nahçıvan Anlaşması ile kurulan örgütün temel amacının Türk dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek olduğunu ifade eden Özarslan, Türk dünyasına yönelik kurulan ilk uluslararası örgüt olduğunu belirtti.

Türk Keneşi'nin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın amaçları ve ilkeleri ile birlikte uluslararası hukukun diğer evrensel olarak tanınan ilkelerini de benimsediğini aktaran Özarslan, kültür, tarih, çevre ve toplum, kimlik, ekonomi, ticaret, basın, iletişim, turizm gibi alanlarda çok geniş kapsamlı olduğunu kaydetti.

Özarslan, Türk Keneşi'nin, TÜRKSOY, TÜRKPA ve Türk İş Konseyi ile işbirliği içerisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

KLÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, konferans sonunda Özarslan'a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.