Kırklareli

Demirköy'de servis şoförleri bilgilendirildi

09:17 16 Aralık 2017
Demirköy'de servis şoförleri bilgilendirildi

Demirköy ilçesinde öğrenci servisi şoförleri, okul servis araçları hizmet yönetmeliği mevzuatı hakkında bilgilendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Demirköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürosunda görevli polis memuru Ertan Turan, Jandarma Trafik Timi'nde görevli Metin Özdemir ile servis şoförleri katıldı.

Turan, toplantıda yaptığı konuşmada, okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde mevzuat değişiklikleri olduğunu söyledi.

Servis araçlarında öğrencilerin can güvenliği için bütün tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Turan, servis şoförlerinin de öğrencilere karşı tavır ve davranışlarına dikkat etmesi uyarısında bulundu.

Turan, kamera olmayan servis araçlarına izin verilmeyeceği, öğrencilerin seyir halindeyken emniyet kemeri takması konusunda gerekli kontrollerin yapılması, araçlarda kış lastiği takılması, servis şoförlerinin genel yeterlilik şartlarına uygun olması, rehber personel bulundurulması, okul servis araçlarında "okul taşıtı" ve "dur" kırmızı ışıklı ikaz lambalarının olması, kapıların otomatik ve kumanda edilebilir olması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.