Kırklareli

Lüleburgaz'da kukla gösterisi

13:17 20 Aralık 2017
Lüleburgaz'da kukla gösterisi

Lüleburgaz'da "Altın Top" kukla gösterisi izleyiciyle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Grimm Kardeşler'in Kurbağa Prens masalından Theodora Popova-Lazarova'nın uyarladığı "Altın Top" kukla gösterisi Uçaneller Kuklaevi'nde sahnelendi.

Devrim Elif Varol'un sahnelediği oyunu yönetmen Popova-Lazarova ile çok sayıda çocuk izledi.

Uçaneller Kuklaevi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mesut Sarıoğlu, oyunun ardından yaptığı konuşmada, yeni oyunlarını ilk kez minik izleyiciler ile buluşturduklarını söyledi.

Kendi salonlarında uzun bir aradan sonra seyirciyle buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Sarıoğlu, yoğun ilginin de ayrı mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Bu oyunla repertuvarlarında bulunan oyun sayısını 19'a çıkardıklarını dile getiren Sarıoğlu, şöyle konuştu:

"Yönetmenimiz Theodora Popova-Lazarova'nın dramaturjisini yaptığı Altın Top, Kurbağa Prens adlı masalın farklı bir yorumlaması. Bu oyun ile repertuvarımızdaki oyun sayısını 19'a çıkardık. Geçtiğimiz yıl uluslararası festivaller nedeniyle salonumuzda çok az gösteri gerçekleştirmiştik. Bu yıl Lüleburgazlı ve bölgedeki diğer çocuklar ile daha fazla bir arada olabilmek için mart başına kadar aralıksız olarak salonumuzu açık tutacağız. Her pazar oyunlarla izleyicilerimiz ile buluşacağız."

Oyunda, altın topunu kuyuya düşüren prensesin, ona ulaşmak için yaptıkları ile kurbağaya verdiği sözler ve altın topuna ulaştığında topunu ona getiren kurbağayı unutmasıyla hiç beklenmedik şekilde gelişen olaylar anlatılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.