Kırklareli

"Eğitime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporu" hazırlandı

11:18 06 Ocak 2018
"Eğitime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporu" hazırlandı

Eğitim Bir-Sen Lüleburgaz temsilciliğince "Eğitime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporu" hazırlandı.

Eğitim Bir-Sen Lüleburgaz Temsilcisi Mehmet Şanlıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin'i makamında ziyaret ederek raporu sundu.

Şanlıer, raporun eğitime erişim ve katılım, eğitimin çıktıları, öğretmenler, eğitim öğretim ortamları, finansman olmak üzere beş ana bölümden oluştuğunu söyledi.

MEB, ÖSYM, TÜİK gibi kuruluşlar tarafından yayımlanan açık verilere dayandırılarak hazırlandığını ifade eden Şanlıer, rapor sayesinde, eğitim sisteminin daha etkin bir şekilde izlenmesi ve sorunların tespit edilip, çözümlerin üretilmesi amaçlandığını belirtti.

Sendika olarak eğitime çok önem verdiklerini aktaran Şanlıer, şunları kaydetti:

''Hizmet kolumuz olan eğitimin her alanında proje, rapor ve çözümler üretmeyi hedefleyen sendikamız, bugüne dek pek çok alanda uzman kadrolar desteğinde önemli raporlar hazırladı ve bakanlığa sundu. Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nedim Çetin'e takdim ettiğimiz rapor da alanında uzman akademik bir kadronun desteği ile istatistiksel verilerin değerlendirilmesiyle oluşturulmuş bir rapordur. Bu ve benzeri çalışmalar eğitim sistemimizin daha etkin bir şekilde izlenmesine, sorunların tespit edilip çözümlerin üretilmesine, iyi olan noktaların yaygınlaşmasına vesile olacaktır. Ben de raporumuzun hedeflenen bu amaçlara ulaşmasını temenni ediyor, geleceği görme ve planlama konusunda bize ışık tutacağına inanıyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.