Kırklareli

Kırklareli'nde sağlık hizmetlerinde kadınlar ön planda

11:25 30 Ocak 2018
Kırklareli'nde sağlık hizmetlerinde kadınlar ön planda

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Sağlık Müdürlüğü'nde yöneticiler başta olmak üzere diğer sağlık kuruluşlarındaki doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının yüzde 62'si kadınlardan oluşuyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından son görevlendirmelerle İl Sağlık Müdürlüğü'ne Çiğdem Cerit'in atanmasının ardından Personel ve Destek Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı Hizmetleri başkanlıklarına da kadın yöneticiler getirildi.

İl Sağlık Müdürü Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların iş hayatında erkeklere göre daha titiz olduğunu ifade etti.

Sağlık hizmetlerinde kadın sayısının ön planda olması gerektiğini anlatan Cerit, "Bir kadın sağlık yöneticisi olarak göreve başladığımda çok olumlu tepkiler aldım. Özellikle hemcinslerimden olumlu tepkiler aldım. Sağlık müdürlüğünde kadın yöneticinin olması ve o nedenle kadın arkadaşlarımızın veya hastalarımızın sıkıntılarını daha rahatlıkla dile getirebileceği olasılığı düşünüldüğünde çok fazla olumlu görüşler geldi. İnşallah güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Bu çerçevede başkanlıklar ve başkan yardımcılıklarında da kadın yöneticilerin sayısını arttırdık." diye konuştu.

- "Yüzde 62'si kadın personel"

Cerit, kurumdaki personelin yüzde 62'sinin kadınlardan oluştuğunu bildirdi.

İl müdürlüğüne bağlı 2 bin 211 personelden bin 375'inin kadın olduğunu aktaran Cerit, kadın-erkek ayrımı yapmadan başarılı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kadınların her alanda etkin rol almaları gerektiğini anlatan Cerit, şöyle devam etti:

"Kırklareli'nde nüfus ölçeğine göre 4 başkan, 4 başkan yardımcısı ile çalışmamız ön görüldü. Bir başkanımız erkek, diğer 3 başkanımız da kadın yönetici olarak benimle birlikte çalışıyorlar. 4 başkan yardımcımızın da 2'si kadın. Ekibimi iş alanında başarılı olan kişilerden oluşturdum. Ancak kadın arkadaşların yoğun olması bana da ayrı bir mutluluk ve gurur veriyor. Erkek arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışmaya başladık. Kırklareli'nde sağlık hizmetlerinin bunsan sonra kadınlara emanet olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü 2 bin 211 personelimizden bin 375'i kadınlardan oluşuyor. Arkadaşlarımızın benimle birlikte uyum içerisinde çalışacaklarına inanıyorum. Bu nedenle güzel hizmetler yapmayı istiyoruz. Hep birlikte fikirlerimizi ortaya koyuyoruz."

- "Kadınlarla çalışmak güzel"

Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Göksel Vatansever ise "Ekibin nadir erkek üyelerinden biriyim. Kadınlarla çalışmak benim için gurur verici. Şanslı olduğumu hissediyorum. Böyle bir kadın topluluğuyla çalışan yönetici herhalde yoktur. Diğer erkek arkadaşlarla şanslı olduğumuzu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatansever, kadınların çalışma hayatlarında erkeklere göre daha hassas olduklarını ve görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.