Kırklareli

Kırklareli'den kısa kısa

14:36 08 Mart 2018
Kırklareli'den kısa kısa

Kırklareli'de bir taş ocağının kapasite arttırımıyla ilgili düzenlenen "ÇED Sürecine Halkın Katılımı ve Bilgilendirilmesi'' toplantısı, bir grup vatandaşın tepkisi üzerine yapılamadı.

Kapaklı köyünde bir taş ocağı işletmesinin kalker, dolomit ve kırım eleme tesisinin kapasite arttırımı konusunda, köy kahvehanesinde "ÇED Sürecine Halkın Katılımı ve Bilgilendirilmesi'' toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Toplantıyı protesto için kahvehane önünde toplanan bir grup, ellerinde ''Toz istemiyoruz'', ''Istrancaları ağlattınız'', ''Doğa hepimizin'' dövizleri açarak slogan attı.

Toplantının başlamasıyla kahvehaneye giren grup, toplantının yapılmasını engelleyerek, yapılamadığı yönünde tutanak tutulmasını istedi.

Toplantının yapılmadığına dair ''Köylüler toplantının yapılmasını istemediği için toplantı yapılamadı'' şeklinde tutanak tutan Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile işletme yetkileri köyden ayrıldı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Kur'an kursu öğrencileri yarışacak

Kırklareli Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışması düzenlenecek.

Müftü Hüseyin Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın Kur'an kursu öğrencileri arasında yapılacağını bildirdi.

2 kategoride yapılacak yarışmaya 2 bin 64 kursiyerin katılacağını ifade eden Demirtaş, bu tür yarışmaların öğrencileri daha çok Kur'an öğrenmeye teşvik ettiğini belirtti.

Demirtaş, yarışmada dereceye giren kursiyerlerin ödüllendirileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.