Kırklareli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

18:31 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kırklareli Müftülüğü tarafından ''Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın'' konferansı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftü Hüseyin Demirtaş, konferanstan önce yaptığı konuşmada, kadınların her alanda ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Son yıllarda daha çok gündeme gelen kadına şiddetin son bulmasını dileyen Demirtaş, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Demirtaş, ''Kadın ve erkek konusunda belirleyici olan Allah'tır. Çünkü yaratan odur. Allah yarattığı her şeyi çift olarak yaratmıştır. Allah'ın celal ve ikram sıfatları insanlar içindir. Celal disiplini, cemal de ikram da güzelliği ifade ediyor. Cemal özelliği erkekte, ikram özelliği de kadında ortaya çıkmış. Arada bir uyum var. İki eş bir biriyle mücadele değil de anlama ve değer verme şeklinde ifade etmek lazım.'' diye konuştu.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdusselam Arı da, İslam'da kadının yeri ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Konferansa, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, SGK İl Müdürü Tahsin Halcı, müftü yardımcıları ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.