Kırklareli

Kırklareli'nde uyuşturucu ticareti davası

18:12 26 Mart 2018
Kırklareli'nde uyuşturucu ticareti davası

Kırklareli'nde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, mahkeme verdiği ara kararla tutuksuz sanıkların da tutuklanmasına karar verdi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, uyuşturucu ticareti suçundan haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Cemil Özcan, Emrah Kıran, Engin Yılmaz, Mehmet Öner, Mustafa Özdemir ve Selahattin Genç ile tutuksuz sanıklar Abdullah Köken ve Tuna Çağpar katıldı.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir, esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların teknik ve fiziki takip raporlarında uyuşturucu ticareti yaptıklarının sabit olduğunun anlaşıldığını kaydederek, tutuksuz sanıkların tutuklanmasını ve tüm sanıkların uyuşturucu ticareti suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının ardından ara karar için toplandı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, tutuksuz sanıklar Köken ve Çağpar'ın tutuklanması ile diğer sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Kırklareli Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucudan zehirlenen bir kişinin ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatmış, Kırklareli merkezli İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 346 gram bonzai, 34 gram esrar, 3 adet extacy hap ile 2 gram eroin ele geçirilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.